واردات و ترخیص قطعات الکترونیکی
واردات قطعات الکترونیکی به دلیل نیاز گسترده کارخانجات و صنایع گوناگون به این قطعات، از گذشته تاکنون مورد توجه بازرگانان و تاجران بوده است. قطعات الکترونیکی برای ساخت مدارهای الکترونیکی مورد استفاده قرار میگیرند؛ قطعاتی چون مقاوت، دیود و خازن که بسیار کاربردی هستند برای بازرگانان از اهمیت بالایی برخوردارند. اما در مسیر واردات قطعات الکترونیکی به کشور مشکلاتی وجود دارد برای مثال قیمت بالای این قطعات و پیچیدگیهای ثبت سفارش، همچنین افزایش باورنکردنی قیمت محصولات و قطعات الکترونیکی موجب شده است تا بازرگانان به جای واردات مستقیم از شرکتهای وارداتی کمک بگیرند. برخی از این شرکت های واردکننده و بازرگانی به صورت تخصصی تمرکز خود را بر واردات قطعات الکترونیکی قرار داده بنابراین میتوانند بیشتر از شرکتهای دیگر کمک کننده باشند.
شرایط واردات قطعات الکترونیکی
شرایط واردات قطعات الکترونیکی کاملا به قوانین و مقررات کشور مبدا و مقصد بستگی دارد. نحوه ترخیص قطعات، رعایت استانداردهای ایمنی، رعایت اصول برچسپ گذاری و بسته بندی محصولات و از همه مهم تر مجوزات و دسترسیهایی که وارد کننده باید نسبت به دریافت آنها اقدام کند.
نحوه واردات قطعات الکترونیکی
برای واردات قطعات الکترونیکی به کشور، مراحل زیر به ترتیب اولویت دارند:
۱-خرید محصول
در ابتدا باید محصول مورد نظر را با ویژگیهای دقیق، در سایت ها و یا شرکت های خارجی پیدا کنید و نسبت به خرید آنها اقدام کنید.
- خرید محصول از سایت: سایت هایی مثل آمازون، علی بابا، علی اکسپرس از جمله سایت هایی هستند که میتوانید قطعات مختلف الکترونیکی را از آنها خرید کنید.
- خرید محصول از شرکت: شرکت ها و بازارهای عمده فروشی و خرده فروشی بسیاری در زمینه فروش قطعات الکترونیکی فعالیت میکنند که امکان خرید قطعات را برای مشتری فراهم میکنند. شرکت هایی که سابقه طولانی دارند قطعا از اعتبار بالایی برخوردارند، همچنین شرکت هایی که کیفیت محصولات آنها خوب باشد، (برای اطمینان از کیفیت محصولات باید تیمی تحت عنوان تیم بازرسی محصول، به شرکت مراجعه کرده و نمونه مورد نظر را ببیند و کیفیت آن را تایید کند.).
۲-انعقاد قرار داد
بعد از اینکه قطعات مورد نظر شما از نظر تعداد وکیفیت توسط شرکت مورد نظر تایید شد، باید قراردادی شفاف انعقاد شده و نکاتی مثل زمان تحویل، وظایف و مسئولیت های طرفین معامله، بیمه و … بررسی گردد.
۳-ثبت سفارش محصول
ثبت سفارش قطعات الکترونیکی جزئیات فراوانی دارد و مرحله بسیار حساسی است. اگر قصد دارید تا خود اقدام به ثبت سفارش کالای مورد نظر کنید، باید نام قطعه، دیتا شیت کالا، تعداد، اطلاعات کارخانه سازنده کالا و … را ثبت کنید
۴-اخذ شناسه کالا
واردات برخی از کالاهای الکتریکی و الکترونیکی نیازمند اخذ شناسه کالا میباشند تا در مراحل ترخیص با مشکل مواجه نشوند. قطعاتی چون باتری های قابل شارژ مصارف عمومی، کابل کواکسیال، ساندبار سیستم صوتی تصویری و صفحه کلید تجهیزات رایانه ای، از جمله اقلام الکترونیکی هستند که مشمول اخذ شناسه کالا میباشند.
۴-حمل و نقل کالا
در این مرحله لازم است تا نحوه واردات قطعات الکترونیکی به کشور تعیین شود. حمل و نقل هوایی سریع ترین روش حمل و نقل کالا است اما هزینه بالایی دارد. حمل و نقل دریایی نیز مرسوم ترین روش برای واردات قطعات الکترونیکی به کشور است. البته اگر فاصله مبدا و مقصد کوتاه باشد روش زمینی نیز گزینه مناسبی برای واردات قطعات الکترونیکی به کشور است.
تعرفه واردات قطعات الکترونیکی
قبل از اینکه در خصوص هزینه واردات قطعات الکترونیکی صحبت کنیم توجه داشته باشید که هزینه واردات قطعات الکترونیکی شامل هزینه بررسی کالا، هزینه حمل و نقل، ترخیص، مالیات و … میباشد. البته حتما به این نکته توجه کنید که قبل از انجام واردات، حتما هزینه های واردات را پیش بینی کنید و تنها قیمت قطعه را ملاک قرار ندهید.
در جدول زیر تعرفه های برخی از قطعات الکترونیکی لیست شده است:
نام قطعه | کد تعرفه | حقوق ورودی |
خازن SMD | ۸۵۳۲۲۵۱۰ | ۳% |
مقاومت SMD | ۸۵۳۳۱۰۲۰ | ۳% |
وریستور اکسید روی | ۸۵۳۳۴۰۳۰ | ۴% |
فیوز SMD | ۸۵۳۵۱۰۰۰ | ۳% |
کلیدهای مینیاتوری | ۸۵۳۶۲۰۲۰ | ۵% |
رله SMD | ۸۵۳۶۴۱۲۰ | ۳% |
کلید SMD | ۸۵۳۶۵۰۵۰ | ۳% |
دیود | ۸۵۴۱۱۰۰۰ | ۳% |
الکترود | ۸۵۴۵۱۱۰۰ | ۳% |
کابل Co-axial | ۸۵۴۴۲۰۰۰ | ۱۰% |
واردات قطعات الکترونیکی از ترکیه
ترکیه مرکز بسیاری از شرکت های تامین کننده قطعات الکترونیکی است و بسیاری از شرکت های بینالمللی شعبه یا شعبه هایی در این کشور افتتاح کرده اند. این کشور، مزایای تجاری خاصی مانند موقعیت جغرافیایی خوب، قرارداد های تجارت آزاد متعدد و سایر معاهدات مالیات مضاعف را ارائه می دهد.
دروازه بین ایران و ترکیه در نزدیکی منطقه آزاد تجاری ماکو وجود دارد. اما مانند خرید قطعات الکترونیکی از هر کشور دیگری، افراد نیازمند یک واسطه هستند تا این اجناس را برایشان وارد کنند. شرکت های بسیاری در این زمینه فعالیت می کنند اما این که کدام شرکت را برای تامین قطعات الکترونیکی خود انتخاب کنید، امری بسیار مهم است و نیاز به دقت فراوانی دارد.
واردات قطعات الکترونیکی از دبی
مدتی است که کشور امارات و شهر دبی، تبدیل به یک از مراکز اصلی تجارت شده است. قطعات الکترونیکی وارداتی از کشورهای مختلف اروپایی در امارات به فراوانی یافت میشود. و واردات این قطعات از این کشور برای کشور ما که تحریم است از بهترین انتخاب ها است. تامین کنندگان و بازارهای زیادی در دبی مشغول به فعالیت هستند که با توجه به نوع قطعه باید بهترین را انتخاب کرد. (BUR DUBAI، AL RAS و مرکز تجارت جهانی دبیDWTC )
مجاورت کشور ایران با دبی از مهم ترین مزایای خرید قطعات الکترونیکی از دبی است مسافت کوتاه بین دو کشور باعث میشود که هزینه های حمل و نقل، کاهش یافته و در کل تاجر سود بیشتری کسب کند.
صفحه نمایش ها، سنسورها، باتری ها، ماژول های wifi، آنتن های مخابراتی، از جمله قطعات الکترونیکی پرکاربردی هستند که واردات آنها از دبی به سادگی انجام میشود.
نکات واردات لوازم الکترونیک از دبی
- موجودی لوازم الکترونیک مورد نظر را از شرکتهای معتبر استعلام بگیرید
- توجه نمایید قطعه باید دارای گارانتی و تضمین سلامت قطعه باشد
- پیش از اقدام، هزینه روزانه انبار گمرک را محاسبه کنید
واردات قطعات الکترونیکی از چین
چین از بزرگترین تولید کنندگان قطعات الکتروینیک در جهان است که به قیمت مناسب قطعات تولید شده خود، مشهور است. قطعاتی که در چین تولید میشوند قیمت مناسبی دارند و همین مزیت دلیل بر این شده است تا بسیاری از بازرگانان به چین به عنوان منبع اصلی واردات بیندیشند. تنوع بالای محصولات چینی، قیمت مناسب، تکنولوژی مدرن و سرعت در تحویل کالا از ویژگی هایی است که خرید قطعات الکترونیکی از چین را به گزینه مناسبی تبدیل کرده است.
بازار گوانگ ژو و هواکیانگبی از بهترین مراکز خرید قطعات الکترونیکی از چین هستند. البته توجه داشته باشید که حین خرید حتما با افراد حرفه ای در این زمینه مشورت کنید چراکه به دلیل حساسیت این قطعات، امکان کلاهبرداری حین خرید قطعات الکترونیکی وجود دارد.
بهترین قطعات الکترونیکی برای واردات
قطعات الکترونیکی از جمله کالاهایی هستند که بسیار مورد استفاده قرار میگرند و در صنایع مختلف کاربرد دارند. اما برخی از انها کاربردی تر هستند و واردات آنها سود بالایی نیز دارد. البته در نظر داشته باشید که یافتن بهترین قطعات الکترونیکی برای واردات تشخیص بازار هدف است. درصورتی که بازار هدف در یک بازه زمانی نیاز به قطعه خاصی داشته باشد،
قطعاتی چون خازن، تریستور، برد، فیبر مدار چاپی، ای سی، اینورتر، فیوز مینیاتور و … از جمله قطعاتی هستند که علاوه بر بازار فروش فوق العاده و تقاضای زیاد در بازار، سود بالایی نیز دارند.
شرکت واردات قطعات الکترونیکی
همانطور که اشاره شد واردات قطعات الکترونیکی منوط به طی کردن مراحل گوناگونی است. متاسفانه برخی از واردکنندگان به دلیل ناآگاهی و نداشتن تجربه کافی، حین انجام مراحل واردات کالا با مشکلاتی مواجه میشوند. از طرفی یافتن منبع تامین کننده معتبر، اطمینان از کیفیت و اصالت قطعات الکترونیکی و تضمین ثابت بودن هزینه، کار راحتی نبوده و واردکنندگان را با چالش های فراوان مواجه میکند. حال که بستر رسیدن به سود بالا از طریق واردات قطعات الکترونیکی فراهم شده است بنابراین چگونه میتوان از این فرصت به بهترین نحو ممکن استفاده کرد؟
شرکت بازرگانی آی سودا یکی از شرکت های بازرگانی است که با کمک متخصصین مجربی که در حوزه منبع یابی، بازرسی، حمل و نقل، ترخیص و … دارد میتوانند تاجران و واردکنندگان را از نخستین مراحل واردات قطعات الکترونیکی همراهی کند.
جمع بندی
در این بخش به بررسی یکی از پرچالش ترین و پرطرفدارترین محصولات برای واردات پرداختیم. همانطور که مطالعه کردید واردات قطعات الکترونیکی یکی از پرسودترین کالاها برای واردات است که به دلیل کاربرد بالای این قطعات در کارخانجات و صنایع مرتبط در ایران، مورد توجه بسیاری از تاجران قرار گرفته است. در این مطلب به شرایط و مراحل واردات قطعات الکترونیکی از چین و دبی که از مقاصد مهم تجاری هستند پرداختیم، همچنین هزینه واردات قطعات الکترونیکی و تعرفه برخی از قطعات آن را مورد بررسی قرار دادیم. در نهایت پیشنهاد میکنیم که اگر قصد واردات قطعات الکترونیکی به کشور را دارید حتما با شرکت های معتبر و متخصص در این زمینه همکاری کنید.
سوالات متداول
۱-بهترین شرکت واردات قطعات الکترونیکی به کشور کدام است؟
بهترین شرکت واردات قطعات الکترونیکی به کشور را باید با انجام مذاکره و با توجه به اعتبار شرکت مذکور متوجه شد.
۲-هزینه واردات قطعات الکترونیکی چقدر است؟
هزینه واردات قطعات الکترونیکی به موارد متعددی چون نوع کالا، تعداد آن، روش حمل و نقل و هزینه های گمرکی آن بستگی دارد. برای اطلاع از هزینه تقریبی با شماره تلفن های درج شده در سایت تماس بگیرید.
۳-برای سفارش قطعات الکترونیکی از خارج باید چه مراحلی را طی کنیم؟
برای واردات قطعات الکترونیکی از خارج، در مرحله اول باید منبع یابی انجام دهید بعد از تکمیل خرید، مراحل متعددی را طی کنید. این مراحل در این مقاله به طور کامل شرح داده شده است.