آی سودا

بازاریابی صادراتی

با رشد سریع تجارت الکترونیک فرامرزی در جهان ، مشاغل ایرانی  در هر اندازه در حال گسترش به بازارهای جهانی هستند تا محصولات «ساخت ایران » خود را به مشتریان بین‌المللی بفروشند. با این حال، فروش در بازارهای خارجی می تواند تفاوت قابل توجهی با فروش داخلی داشته باشد. تفاوت‌های فرهنگی، زمان حمل و نقل، هزینه‌های حمل و نقل و سیاست‌های تجارت بین‌المللی می‌توانند موانعی را برای ارتباطات و فروش مؤثر ایجاد کنند. اینجاست که بازاریابی صادراتی وارد می شود .

بازاریابی صادراتی

بازاریابی صادراتی به مدیریت فعالیت های بازاریابی برای محصولاتی اطلاق می شود که در سطح بین المللی فروخته می شوند.

برای موفقیت در بازارهای جهانی، صادرکنندگان باید رفتارهای خرید، نیازها و ترجیحات مشتریان خارجی را درک کنند و یک برنامه بازاریابی صادراتی ایجاد کنند تا محصولات خود را ارزشمند و ارزشمندتر کنند که  برای خریداران بین المللی جذاب است.

در این پست ، در مورد اهمیت یک برنامه بازاریابی صادراتی، عناصر کلیدی آن، استراتژی های موثر و فرآیند ایجاد آن بحث خواهیم کرد.

نیاز به بازاریابی صادراتی

بازاریابی صادراتی می تواند نقش مهمی در کمک به کسب و کارها برای بهبود فروش و دستیابی به موفقیت در بازارهای بین المللی ایفا کند.

موارد زیر برخی از راه هایی است که در آنها بازاریابی صادراتی می تواند برای صادرکنندگان سودمند باشد:

1. افزایش ارزش برند

سازمانی که در بازارهای خارجی به موفقیت دست می یابد، می تواند به یک برند جهانی تبدیل شود و شناخت و ارزش خود را در بازارهای جهانی و داخلی افزایش دهد.

2. بهبود استانداردهای محصول

کسب و کارهایی که محصولات خود را در بازارهای خارجی به فروش می رسانند ملزم به حفظ کیفیت استثنایی محصول به منظور انطباق با استانداردهای بین المللی کیفیت و ایمنی هستند.

3. کاهش خطر

صادرکنندگان می توانند با بهره برداری از مناطق و بازارهای متعدد، خطرات را کاهش دهند. رکود در یک بازار را می توان با افزایش فروش در بازار دیگر جبران کرد و جریان درآمد پایدارتری را برای کسب و کار تضمین کرد.

4. واردات فناوری جدید

سازمان های صادراتی در مقیاس بزرگ می توانند ارز خارجی بیشتری کسب کنند که می توان از آن برای واردات فناوری، ماشین آلات و قطعات پیشرفته استفاده کرد. این به نوبه خود می تواند ظرفیت رقابتی سازمان را بهبود بخشد.2

عناصر کلیدی یک برنامه بازاریابی صادراتی

عناصر مهم یک برنامه بازاریابی صادراتی به شرح زیر است:

1. مقدمه

مقدمه باید اهداف تجاری و اهداف صادراتی شما را برجسته کند و کالاها یا خدماتی را که می خواهید صادر کنید فهرست کند.

2. جزئیات شرکت

این بخش باید یک مرور مختصر از شرکت، ساختار قانونی و مالکیت آن ارائه دهد.

3. اطلاعات در مورد منابع مالی

● بودجه بازاریابی

این بخش باید کل بودجه بازاریابی صادراتی شما را مشخص کند. عناصری مانند هزینه نمونه های رایگان، تبلیغات پولی و هزینه توسعه یک طرح بازاریابی را شامل شود.

● جریان نقدی برای دستورات تامین مالی

این بخش باید حاوی جزئیاتی در مورد نحوه مدیریت جریان نقدی کلی شرکت شما برای سفارشات بزرگ باشد.

● پایداری بودجه صادرات

در اینجا، شما باید مشخص کنید که چگونه کسب‌وکار قصد دارد در مقابل هزینه‌های اضافی برای توسعه بازارهای صادراتی مقاومت کند تا زمانی که کسب‌وکار شروع به تولید سود کند.

4. جزئیات کارکنان

این بخش باید سطح تجربه کلی کارکنان فعلی و تیم های مدیریتی را مشخص کند و هر گونه منابع اضافی را که ممکن است برای اجرای طرح بازاریابی مورد نیاز باشد، به تفصیل شرح دهد.

5. انتخاب بازار

این بخش باید شامل اطلاعات مربوط به بازارهای هدف، موقعیت یابی بازار، تجزیه و تحلیل رقبا، روش های توزیع و اهداف فروش باشد.

6. اطلاعات در مورد محصولات یا خدمات

شما باید ویژگی های تخصصی یا مزایای محصولات/خدمات خود را مشخص کنید که آنها را برای مشتریان صادراتی بالقوه جذاب می کند. این بخش همچنین باید شامل تغییراتی باشد که باید در محصول یا خدمات ایجاد شود تا برای بازارهای صادراتی مناسب شود.

7. استراتژی ورود به بازار

در اینجا، شما باید استراتژی ورود به بازار خود را مشخص کنید، از جمله اینکه آیا قصد فروش خرده فروشی یا عمده فروشی، استفاده از توزیع کننده و غیره را دارید.

8. قیمت گذاری و استراتژی تبلیغاتی

این بخش باید استراتژی قیمت گذاری شما را برجسته کند و مشخص کند که سازمان شما چگونه قیمت گذاری را تحت شرایط مختلف مانند کاهش قیمت توسط رقبا و نوسانات قیمت در بازارها مدیریت می کند. همچنین باید شامل جزئیاتی در مورد نحوه تبلیغ محصولات خود در بازارهای خارجی باشد

چگونه یک برنامه بازاریابی صادراتی ایجاد کنیم؟

صادرکنندگان می توانند مراحل ذکر شده در زیر را برای توسعه یک برنامه بازاریابی صادراتی دنبال کنند:

مرحله 1: شناسایی بازار هدف

اولین گام شامل شناسایی بازارهای هدف برای توسعه است. برای تعیین این امر، تحقیقاتی را در مورد مکان، جمعیت شناسی و تقاضا و زنجیره عرضه در کشور خارجی انجام دهید. همچنین الزامات تدارکات و سایر اسناد را برای صادرات به یک کشور یا منطقه خاص در نظر بگیرید.

مرحله 2: تحقیقات بازار انجام دهید

هنگامی که بازار هدف خود را شناسایی کردید، باید تحقیقات بازار کاملی انجام دهید تا در مورد نیازها، آرزوها و الگوهای خرید مشتریان هدف خود اطلاعات بیشتری کسب کنید.

مرحله 3: رقبای خود را تجزیه و تحلیل کنید

در مرحله بعد، درباره نقاط قوت و ضعف رقبای خود بیشتر بدانید تا مزیت رقابتی خود را مشخص کنید. از این اطلاعات برای درک بهترین روش ارائه استفاده کنید.

سخن پایانی

شرکت بازرگانی آی سودا با داشتن روابط قوی و موثر در تمام کشور های جهان و تجربه چندین ساله در تجارت بین المللی ، مفتخر میباشد که خدمات مدیریت صادرات محصولات ایرانی را از صفر تا صد به تولیدکنندگان عزیز فراهم بکند .

همچنین بخوانید : کالاهای صادراتی ایران عزیز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button